martes, 9 de noviembre de 2021

APRENEM A L'HORT

Bon dia,

Aquestes darreres setmanes, els alumnes de quart, han estat realitzant un taller que pertany a educació ambiental de la Mancomunitat Penedés- Garraf, APRENEM A L'HORT.

L'hort escolar és una eina on poden treballar diversos conceptes com les àrees de terreny, morfologia dels vegetals, ... També permet reflexionar sobre la conservació i l'ús dels recursos.

Els i les alumnes aprendran a repartir les tasques de l'hort segons l'estació de l'any, observar les interaccions dels éssers vius que componen aquest ecosistema, utilitzar diferents eines...

Fer d'hortolans fomenta entre el i les alumnes la col·laboració, l'esforç, la curiositat i, sobretot, la satisfacció del resultat de la feina feta durant el curs. Seran conscients de la importància de cuidar del medi natural.

Al llarg del curs farem diverses sessions, a cadascuna es treballarà una tasca diferent de l'hort i es complementarà amb part teòrica i pràctica.

A la primera part, els alumnes van haver de netejar l'hort, traient totes les plantes que hi havia i totes les males herbes, després la Maria ens va fer la primera sessió de teoria, on vam treballar: les feines de l'hort, les eines de l'hort, diferenciar entre plantes i arbres, conèixer les famílies de plantes que treballarem,...

Netegem l'hort.

Un cop net l'hort, vam haver d'adobar i parcel·lar, per facilitar la feina i l'accés a les plantes.





Després de preparar tot, hem passat a la pràctica i ja hem pogut plantar. Ara us mostrarem algunes imatges d'aquell dia, ja que ens ho vam passar d'allò més bé. 


Per acabar la primera part, la Maria ens ha deixat encarregat: regar, vigilar les plantes per evitar que els insectes les facin malbé i treure les males herbes, segons vagin sortint. Per acabar us deixem unes imatges de com està el nostre hort.




No hay comentarios:

Publicar un comentario