lunes, 7 de octubre de 2024

Emprenedoria a 5è

 

Projecte d'Emprenedoria a cinquè


Cultura Emprenedora a l'escola (CUEME).

El dijous 3 d'octubre va venir la Montse Raventós, la nostra referent dins de la Mancomunitat, a fer-nos la presentació del projecte d'Emprenedoria i a explicar-nos de què tracta el projecte i tots els passos que hem de seguir per portar a terme la nostra cooperativa.


Aquest projecte fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques a cicle superior. Durant el curs escolar de 5è, l'alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el suport de l'escola, l'ajuntament i les famílies. 
Es busca activar l'esperit emprenedor, doncs és l'habilitat de les persones per transformar les idees en actes. La creativitat, la iniciativa, la innovació i l'assumpció de riscos, així com l'habilitat per planificar i gestionar projectes amb el fi d'aconseguir objectius.


Ara ja sabem per on hem de començar i en els propers dies començarem a:
       - Escollir l'equip que organitzarà i portarà al grup endavant (president, secretari i tresorer).
       - Escollir nom i logo per la cooperativa.
       - Escriure els estatuts de la cooperativa.
       - Decidir el capital inicial per començar.
       - Escollir l'organització per fer la donació.
       - Visita a l'ajuntament per recollir el CIF de la cooperativa.
       - Realitzar diferents prototips.
       - Estudi de mercat.
       - Producció 
       - Venta al mercat.

En properes entrades us explicarem com anem.





Consell d'Infants

 Consell d'Infants

1. Què és el Consell d’Infants?

El Consell d’Infants és l’òrgan de participació infantil, de l’ajuntament de Sant Pere de Ribes.

L’objectiu és incorporar els infants a la vida pública a través de la seva mirada, coneixent què pensen i descobrint allò que els interessa. Es pretén que els infants de la vila desenvolupin diferents habilitats com l’empatia, el diàleg, l’esperit crític i la capacitat de participació en els assumptes públics.

Es tracta d’un òrgan consultiu i participatiu que permet que els nens i nenes puguin col·laborar activament en la construcció, desenvolupament i millora del poble, aportant el seu punt de vista sobre com volen que sigui “el seu Sant Perede Ribes ideal”.

2. Objectius

● Fomentar la participació activa de la infància.

● Donar valor a la veu dels nens i nenes.

● Promoció d’un espai on els infants es puguin expressar, alhora que aprenen valors democràtics.

● Dotar de les eines necessàries per a intervenir a l’espai públic de manera física (canvis urbans) o cultural (activitats de conscienciació).

3. Composició

Representants de l'alumnat de 5è i 6è de primària dels centres educatius de Sant Pere de Ribes i les Roquetes. S’escollirà 2 representant per a cada grup de cada escola de 5è.

Els infants escollits seran Consellers i Conselleres per dos cursos escolars, és a dir, durant 5è i 6è de primària. Les eleccions cada curs es fan a 5è i es donarà continuïtat als consellers i conselleres de 6è.

Les sessions seran un dijous al mes, fora d'horari escolar, alternant Les Roquetes i Sant Pere de Ribes.

El nostre alumnat de 5è ja han escollit a les noves conselleres que ens representaran:

5è A:

Andrea Molina

Gala Guillem

5è B:

Aina Molina

Mar Bentivoglio

viernes, 4 de octubre de 2024

JA ESTEM EN MARXA!!

 JA ESTEM EN MARXA!

Ja portem gairebè un mes i amb gran il·lusió i entusiasme, hem donat la benvinguda al nou curs escolar 2024-2025! Aquest és un moment especial, ple d’oportunitats per aprendre, créixer i compartir experiències enriquidores tots i totes.

Des de l’escola, estem molt emocionats per tot el que ens espera: noves aventures educatives, nous projectes i la possibilitat de construir una comunitat cada vegada més unida. El nostre compromís és proporcionar un ambient segur, acollidor i estimulant on cada alumne pugui desenvolupar el seu potencial al màxim.

Agraïm la vostra confiança i col·laboració, ja que la implicació de cada família és essencial per al bon funcionament del curs. Junts, farem d’aquesta experiència un viatge inoblidable ple de coneixement i diversió.

Desitgem a tots un curs ple d'energia i motivació!