martes, 14 de febrero de 2023

VISITA AL COSMOCAIXA

 COSMOCAIXA

Divendres 3 de febrer l'alumnat de 4t i 5è de primària vam visitar el Museu Cosmocaixa a Barcelona.


Un cop allà vam poder fer uns tallers:

- Quart va fer el "Creactivity",  és un espai amb quatre zones diferenciades: mecànica, vent, electricitat i llum, perquè els infants a partir de 7 anys practiquin l'art de pensar amb les mans mentre dissenyen i experimenten. L'objectiu? Incentivar la creativitat i la innovació, elements clau per a les disciplines cientificotecnològiques i artístiques, a través de la manipulació i el muntatge d'objectes i materials.

Creactivity ofereix una nova manera d'aprendre treballant amb materials molt quotidians i fàcils d'obtenir amb eines de baixa i alta tecnologia. El treball té un fort component estètic, que busca que cadascú pugui generar dissenys nous, inventar altres funcions per a les coses, emprar materials comuns en usos no tan comuns... crear, en comptes de consumir.


- Cinquè, va fer "Fenòmens elèctrics", Un taller on l'alumnat va fer una sèrie d'experiments participatius, vistosos i divertits per descobrir que l’electricitat és un fet natural i que està present en tots els materials que ens envolten. També vam observar, per exemple, com es comporten els objectes carregats elèctricament; en quins materials es pot moure la càrrega elèctrica amb facilitat, i quins són els efectes d’aquest moviment. El taller també pretén evidenciar els perills associats a l’electricitat.


També vam poder visitar la resta del museu on vam poder gaudir i descobrir un munt d'experiments i de curiositats sobre la vida que ens envolta:

- La Sala Univers, acabada d'estrenar, presenta un recorregut interactiu que parteix del big-bang i acaba explorant el cervell humà i les últimes fronteres del coneixement.

- Restes i rastres,  àmbit acabat d’estrenar del Mur geològic veuràs fòssils de tot tipus, tant vegetals com animals, i també les empremtes que van deixar a la Terra fa milions d’anys.

- El Bosc Inundat, representa un fragment de la selva amazònica, un ric i fràgil ecosistema on descobriràs autèntics tresors mediambientals i científics

- El Mur geològic, mostra els secrets de la geologia de la Terra mitjançant set grans peces de roca procedents de diversos indrets, amb una longitud total de 24 metres.




No hay comentarios:

Publicar un comentario