viernes, 25 de octubre de 2024

Teatre: "Dones Valentes"

 TEATRE: DONES VALENTES

Per finalitzar el projecte ULAE (Usos lingüístics en l'àmbit educatiu), un taller de sensibilització que té com a objectiu proporcionar eines per millorar la gestió de la diversitat lingüística en els centres educatius i incentivar l’aprenentatge i l’ús del català a l’escola com un valor d’enriquiment compartit, la comunitat de grans hem pogut gaudir d'una obra de teatre anomenada: "Dones Valentes". Una obra de teatre produïda per la companyia Sense Drama. Aquesta obra és un homenatge a les dones que han trencat barreres i han lluitat per la seva veu, la seva dignitat i els seus drets.

L'obra "Dones Valentes" ens porta a través de les vides de diverses dones que, en diferents contextos i èpoques, han afrontat adversitats i han demostrat un coratge excepcional. A través de les seves històries, l'espectador es submergeix en una narració rica en emoció i reflexió que explora temes com la igualtat de gènere, la resistència i la sororitat.

Cada personatge representa una lluita i una victòria, mostrant com les dones, en qualsevol moment de la història, han trobat maneres d'empoderar-se i de construir comunitats més fortes. L'obra és un recordatori de la importància de les veus femenines en la societat i de la necessitat de seguir lluitant per la justícia i la igualtat.

La companyia Sense Drama es caracteritza per un estil innovador i un enfocament creatiu en les seves produccions. "Dones Valentes" combina elements de teatre físic, música en directe i narració visual, creant una experiència immersiva per a l'espectador. La seva posada en escena utilitza matisos d'humor, drama i moments poètics que mantenen l'atenció del públic i promouen una connexió emocional amb les protagonistes.




jueves, 24 de octubre de 2024

Tallers

TALLERS

Ens complau informar-vos que ja hem iniciat una nova edició dels nostres tallers, una iniciativa que busca fomentar la creativitat, la col·laboració i l'aprenentatge entre els nostres alumnes. En aquesta ocasió, hem elaborat un programa que permetrà a nens i nenes de tercer a sisè de primària barrejar-se i treballar junts en un ambient dinàmic i estimulant.

Els alumnes tindran l'oportunitat de participar en vuit tallers diferents, cada un enfocat en àrees diverses que estimularan les seves habilitats i interessos. Alguns dels tallers inclouen robòtica, laboratori, matemàtiques, anglès, i cada taller estarà dissenyat per ser tant educatiu com entretingut.

Els tallers es duran a terme durant la tarda de dimecres, durant dues setmanes i estem segurs que aquesta experiència enriquidora contribuirà a reforçar els vincles entre els alumnes de diferents cursos, fomentant un ambient de companyonia i aprenentatge conjunt.

Us animem a parlar amb els vostres fills i filles sobre aquesta nova aventura que els espera i a mostrar-los el vostre suport. Estem convençuts que els tallers seran una gran oportunitat per explorar nous interessos i desenvolupar noves habilitats.







o


lunes, 21 de octubre de 2024

Taller Kappla

     

TALLER KAPPLA

Divendres 18 d’octubre l’alumnat de 2n, 4t i 6è van participar en el taller de Kappla.

Què és el Kapla? 

Són unes peces de fusta de mides iguals, totes mesuren el mateix, que serveixen per fer construccions.

El disseny d'aquestes peces es basen en la proporció àuria tridimensional: 1, 3, 5, 15, és a dir, 3 vegades el grossor equival a l'amplada, 5 vegades l'amplada equival a la longitud i 15 vegades el grossor equival a la longitud. Segons el fundador aquest disseny et permet crear un munt de construccions, animals i formes.

Aquest joc entrena el pensament lògic, promou la creativitat i augmenta la capacitat de concentració, així com la paciència i la perseverança.

La nostra sessió va començar amb la presentació de les peces i les recomanacions de com posar-les i de com seure a prop de la construcció. Després, de forma cooperativa vam començar a aixecar la nostra construcció. I com no, al final, les hem fet caure totes.

Us deixem una mostra de les construccions que vam fer:











viernes, 18 de octubre de 2024

INTERNET SEGURA

 INTERNET SEGURA

Ahir, dijous 17 d'octubre, ens va visitar la Raquel, mossa d'esquadra de la zona. Va venir a explicar-nos i prevenir-nos de coses que avui dia passen per l'ús excessiu d'internet.

Amb l'ajuda d'una presentació vam xerrar de qui tenia: mòvils o tabletes, xarxes socials, etc. Poc a poc i amb una petita història, la Cibercaputxeta, hem parlat dels perills que podem trobar-nos a les xarxes o a internet. Sabem realment a qui li enviem les fotos? Coneixem a tothom que ens parla? Qui ha de controlar les coses que nosaltres fem? ...


Amb aquesta petita representació, hem vist que a vegades hi ha gent dolenta, ens poden intentar enganyar i ens ha explicat com podríem evitar-ho, o prendre mesures per minimitzar els problemes que poden sorgir de les connexions a Internet.


Per acabar, ens van fer un petit resum per concluir la xerrada i ens van donar un petit detall molt útil, ja que serveix per tapar la càmera de l'ordinador quan no la estem utilitzant.














lunes, 7 de octubre de 2024

Emprenedoria a 5è

 

Projecte d'Emprenedoria a cinquè


Cultura Emprenedora a l'escola (CUEME).

El dijous 3 d'octubre va venir la Montse Raventós, la nostra referent dins de la Mancomunitat, a fer-nos la presentació del projecte d'Emprenedoria i a explicar-nos de què tracta el projecte i tots els passos que hem de seguir per portar a terme la nostra cooperativa.


Aquest projecte fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques a cicle superior. Durant el curs escolar de 5è, l'alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el suport de l'escola, l'ajuntament i les famílies. 
Es busca activar l'esperit emprenedor, doncs és l'habilitat de les persones per transformar les idees en actes. La creativitat, la iniciativa, la innovació i l'assumpció de riscos, així com l'habilitat per planificar i gestionar projectes amb el fi d'aconseguir objectius.


Ara ja sabem per on hem de començar i en els propers dies començarem a:
       - Escollir l'equip que organitzarà i portarà al grup endavant (president, secretari i tresorer).
       - Escollir nom i logo per la cooperativa.
       - Escriure els estatuts de la cooperativa.
       - Decidir el capital inicial per començar.
       - Escollir l'organització per fer la donació.
       - Visita a l'ajuntament per recollir el CIF de la cooperativa.
       - Realitzar diferents prototips.
       - Estudi de mercat.
       - Producció 
       - Venta al mercat.

En properes entrades us explicarem com anem.





Consell d'Infants

 Consell d'Infants

1. Què és el Consell d’Infants?

El Consell d’Infants és l’òrgan de participació infantil, de l’ajuntament de Sant Pere de Ribes.

L’objectiu és incorporar els infants a la vida pública a través de la seva mirada, coneixent què pensen i descobrint allò que els interessa. Es pretén que els infants de la vila desenvolupin diferents habilitats com l’empatia, el diàleg, l’esperit crític i la capacitat de participació en els assumptes públics.

Es tracta d’un òrgan consultiu i participatiu que permet que els nens i nenes puguin col·laborar activament en la construcció, desenvolupament i millora del poble, aportant el seu punt de vista sobre com volen que sigui “el seu Sant Perede Ribes ideal”.

2. Objectius

● Fomentar la participació activa de la infància.

● Donar valor a la veu dels nens i nenes.

● Promoció d’un espai on els infants es puguin expressar, alhora que aprenen valors democràtics.

● Dotar de les eines necessàries per a intervenir a l’espai públic de manera física (canvis urbans) o cultural (activitats de conscienciació).

3. Composició

Representants de l'alumnat de 5è i 6è de primària dels centres educatius de Sant Pere de Ribes i les Roquetes. S’escollirà 2 representant per a cada grup de cada escola de 5è.

Els infants escollits seran Consellers i Conselleres per dos cursos escolars, és a dir, durant 5è i 6è de primària. Les eleccions cada curs es fan a 5è i es donarà continuïtat als consellers i conselleres de 6è.

Les sessions seran un dijous al mes, fora d'horari escolar, alternant Les Roquetes i Sant Pere de Ribes.

El nostre alumnat de 5è ja han escollit a les noves conselleres que ens representaran:

5è A:

Andrea Molina

Gala Guillem

5è B:

Aina Molina

Mar Bentivoglio

viernes, 4 de octubre de 2024

JA ESTEM EN MARXA!!

 JA ESTEM EN MARXA!

Ja portem gairebè un mes i amb gran il·lusió i entusiasme, hem donat la benvinguda al nou curs escolar 2024-2025! Aquest és un moment especial, ple d’oportunitats per aprendre, créixer i compartir experiències enriquidores tots i totes.

Des de l’escola, estem molt emocionats per tot el que ens espera: noves aventures educatives, nous projectes i la possibilitat de construir una comunitat cada vegada més unida. El nostre compromís és proporcionar un ambient segur, acollidor i estimulant on cada alumne pugui desenvolupar el seu potencial al màxim.

Agraïm la vostra confiança i col·laboració, ja que la implicació de cada família és essencial per al bon funcionament del curs. Junts, farem d’aquesta experiència un viatge inoblidable ple de coneixement i diversió.

Desitgem a tots un curs ple d'energia i motivació!