lunes, 22 de noviembre de 2021

TALLER DE CATALÀ

 Avui us explicarem el taller de català.

En aquest taller ens convertim en creadors d'històries amb una aplicació, TOONTASTIC.

En primer lloc, l'alumnat ha d'escriure una història, tenint en compte les diferents parts de: presentació, nus i desenllaç.

Es realitza en petit grup i cada grup disposa d'una plantilla per començar amb l'escriptura, també han de triar el context, els personatges, la trama de la història... Un cop ho tenim triat, passem a crear la història entre tots les membres del grup.

I un cop, ho tenim tot enllestit, ja podem passar a utilitzar l'app a la tablet i crear la nostra història!!!

Amb la app TOONTASTIC, poden triar tipus d’escena, personatges, edició de personatges i la gravació dels diàlegs.

Quan tothom ja ha acabat la seva història, visualitzem totes les històries creades.

Per acabar, us deixem unes imtages i vídeos de les històries creades.



lunes, 15 de noviembre de 2021

Taller matemàtic: Probabilitat i estadística.

 

PROBABILITAT I ESTADÍSTICA

Al taller matemàtic de la comunitat de grans, aquest curs, treballem la probabilitat i l’estadística. Normalment, és un dels temes més oblidats, ja que sempre el trobem al final del llibre.

Aquest curs hem volgut donar-li una mica més de visibilitat treballant aquests conceptes al taller matemàtic.

A la primera sessió, ens centrem en la probabilitat, on entre tots intentem veure que sabem de probabilitat. Comencem fent una activitat amb daus, primer un de sis cares i després un de 10 cares, a partir d’aquí treballem diferents conceptes com són: els successos segurs, possibles (més probables o menys probables) o impossibles. Per acabar la sessió, farem un seguit d’activitats on practicar els diferents successos.

A la segona sessió, treballarem l’estadística, en aquesta sessió veurem definicions de població, mostra, variable (quantitativa o qualitativa), freqüència, mediana, moda i gràfics. 

Un cop vist tot, farem un petit treball, on l'alumnat haurà d’omplir una taula de diverses variables, després hauran de fer una taula de freqüències amb una variable i acabaran fent un gràfic de barres.



viernes, 12 de noviembre de 2021

TALLER DE CASTELLÀ: TRES PERSONAJES HISTÓRICOS.

 

Bon dia famílies i alumnat.

Avui toca presentar el taller de llengua castellana de la comunitat de grans que fem els dimarts i els dijous, i que s’anomena “Tres personajes históricos”.  

Un objectiu del taller, és què a mesura que van realitzant-lo han de descobrir quan i perquè s’han conegut i la relació que hi ha entre tots tres: Sofia Casanova, León Trotsky i Frida Kahlo.

Un altre objectiu és treballar la llengua castellana com a tal; la lectura, la comprensió oral i escrita i l’expressió escrita. Per tal de poder fer això, farem lectures biogràfiques (Sofia i Frida) i d’informació d'uns fets reals i
històrics (Sofia i Trotsky). També mirarem vídeos on ens donen més informació biogràfica (Trotsky i Frida). Escoltarem una cançó sobre dos dels personatges (Trotsky i Frida) i observarem unes pàgines de Google què ens transmet coneixements sobre obres d’art i sobre frases mítiques de Frida Kahlo. Un cop feta la primera part, passarem a fer un parell de lectures curtes i de comprensions lectores sobre més informació de Frida.

Ja per acabar aquest taller i donar un aire més artístic, treballarem l’últim objectiu, què és pintar amb aquarel·les una imatge d’un quadre autobiogràfic de l’artista mexicana Frida Kahlo.

Bona feina!





martes, 9 de noviembre de 2021

Sortida 4t al Parc de Collserola.

L'alumnat de 4t, el dia 5 de novembre ha fet una sortida al parc de Collserola.



Després de fer un viatge tranquil en autobús vam arribar a l'aparcament del Pantà de Vallvidrera. Allà ens vam trobar amb la Míriam, la monitora que ens va acompanyar durant tot el dia, i ens va explicar què faríem.

Un cop vam esmorzar i vam anar als lavabos, vam agafar camí per endinsar-nos dins del Parc de Collserola. Per iniciar, vam pujar un munt d'escales fins arribar a una esplanada on la Míriam ens va donar uns dossiers que ens ajudarien a identificar la vegetació i la fauna típica del bosc mediterrani.

Poc a poc, vam anar avançant i veient totes les característiques d'aquest parc, un bosc predominat pel pi blanc i les alzines, però on també vam poder identificar alzines sureres, roures, etc. A més, vam treballar quins arbustos envoltaven la zona. Al nostre dossier teníem imatges de diverses plantes i havíem d'anar identificant-les. 

A la vegada, vam anar treballant la fauna que hi havia: vam escoltar ocells, vam trobar rastres de diferents animals, etc., tot i que estàvem a l'espera de trobar algun porc senglar.

En el recorregut vam poder veure les característiques i diferències d'un entorn de muntanya amb un de ribera, ja que després vam fer un petit recorregut per una vegetació de ribera.

Al finalitzar la nostra passejada de 3 quilòmetres, vam tornar al lloc de sortida on vam dinar i jugar.

Just a l'hora de marxar, per sorpresa per a nosaltres, van aparèixer uns quants porcs senglars pel nostre voltant buscant menjar.

En resum, ens ho vam passar molt bé!!!!

Fotos sortida.



APRENEM A L'HORT

Bon dia,

Aquestes darreres setmanes, els alumnes de quart, han estat realitzant un taller que pertany a educació ambiental de la Mancomunitat Penedés- Garraf, APRENEM A L'HORT.

L'hort escolar és una eina on poden treballar diversos conceptes com les àrees de terreny, morfologia dels vegetals, ... També permet reflexionar sobre la conservació i l'ús dels recursos.

Els i les alumnes aprendran a repartir les tasques de l'hort segons l'estació de l'any, observar les interaccions dels éssers vius que componen aquest ecosistema, utilitzar diferents eines...

Fer d'hortolans fomenta entre el i les alumnes la col·laboració, l'esforç, la curiositat i, sobretot, la satisfacció del resultat de la feina feta durant el curs. Seran conscients de la importància de cuidar del medi natural.

Al llarg del curs farem diverses sessions, a cadascuna es treballarà una tasca diferent de l'hort i es complementarà amb part teòrica i pràctica.

A la primera part, els alumnes van haver de netejar l'hort, traient totes les plantes que hi havia i totes les males herbes, després la Maria ens va fer la primera sessió de teoria, on vam treballar: les feines de l'hort, les eines de l'hort, diferenciar entre plantes i arbres, conèixer les famílies de plantes que treballarem,...

Netegem l'hort.

Un cop net l'hort, vam haver d'adobar i parcel·lar, per facilitar la feina i l'accés a les plantes.





Després de preparar tot, hem passat a la pràctica i ja hem pogut plantar. Ara us mostrarem algunes imatges d'aquell dia, ja que ens ho vam passar d'allò més bé. 


Per acabar la primera part, la Maria ens ha deixat encarregat: regar, vigilar les plantes per evitar que els insectes les facin malbé i treure les males herbes, segons vagin sortint. Per acabar us deixem unes imatges de com està el nostre hort.




Taller 4t: "Volem la muntanyeta neta"

El dia 29 d'octubre, aprofitant que els i les alumnes de 4t teníem una sortida als Colls del Garraf, vam aprofitar per fer un taller del Servei de medi natural i litoral del Garraf, "Volem la muntanyeta neta".

Per tal d'avançar cap a un Garraf més sostenible, l'alumnat de 4t ha posat el seu granet de sorra per fer del nostre entorn natural un lloc més saludable.

Fent una ruta cap a Punta Grossa, on han anat buscant quina era la vegetació que caracteritzava aquesta zona. A més, també han pogut deduir quins animals vivien als voltants, per tots aquells rastres que hi havia pels camins, com pinyes mossegades, petjades, terra remoguda, etc.

A la vegada que feien les diferents observacions, han  aprofitat per recollir la brossa que la gent ha anat deixant. 

Sortida Colls

Recordar a tota la gent que li agradi passejar per la muntanya, que no costa res portar una bosseta i posar la brossa a dins, per després llençar-ho al contenidor. Si tots col·laborem una mica, tot el nostre entorn serà millor. Moltes gràcies!!